Navigation: Roskilde Havn

fjordland

Roskilde Havn

Holbæk Ny Havn  ∙ Holbæk Marina ∙ Hørby Havn ∙ Orø Havn ∙ Nordhammer Lystbådehavn ∙ Ejby Havn ∙ Nykøbing Havn ∙ Rørvig Havn ∙ Hundested Havn ∙ Kulhuse Havn Lynæs Havn ∙ Frederiksværk Havn ∙ Frederikssund HavnMarbæk Havn ∙ Kignæs Havn ∙ Skuldelev Havn ∙ Jyllinge Havn ∙ Veddelev Havn ∙ Gershøj Havn ∙ Lyndby Havn ∙ Herslev Havn ∙ Roskilde Havn

Roskilde Havn

Udlevering og aflevering af bådene foregår i den østligste del af havneområdet, i samme område er: Restaurant Snekken, et is hus en blå mastekran og kajpladsen for turskibet SAGAFJORD.
Roskilde havn er placeret i bunden af Roskilde Fjord. Roskilde by blev anlagt af vikinger for mere end 1000 år siden. I middelalderen var det en af Nordeuropas vigtigste byer. I Roskilde havn er man meget tæt på Roskilde Vikingeskibsmuseum og selve byen med Roskilde Domkirke som byens hovedattraktion er inden for gåafstand.

Der er ligeledes mange gode spisesteder både på havnen og i byen.

 

roskilde havn

Foto: Indsejlingen til servicekajen hvor Fjordlands både udleveres og afleveres.

Seværdigheder

Cirka 20 minutters sejlads fra havnen ligger Kattinge Vig, her er det næsten altid muligt at finde læ og stedet er med dets utrolig smukke natur og læ derfor et udsøgt sted hvis du ønsker at kaste anker for natten.

Roskilde Domkirke er Danmarks fornemste kirke. Her ligger de fleste danske konger og dronninger begravet. Domkirken er åben for offentligheden, når der ikke afholdes kirkelige handlinger.

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er Danmarks museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Museet udstiller blandt andet fem originale vikingeskibe. På det tilhørende bådeværft bygges der nye både efter tusind år gamle teknikker, og i havnen ligger museets store bådsamling. Om sommeren er der masser af aktiviteter og bl.a. mulighed for at komme ud og sejle med et vikingeskib.

Havnens telefonnummer: 46 35 10 00 –  29 66 32 34   Hjemmeside www.roskildehavn.dk